Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

#RIM19 - påverkar Dalarna

29 MAJ 2019 18:27
Riksidrottsmötet genomfördes i Jönköping 24-26 maj. Ordförande Tomas Ringsby Petersson kommenterar hur några besluten kan påverka idrotten i Dalarna.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2019 18:27

Nya kriterierna, villkor och anslutningsformer för medlemskap i RF och SISU
Gällande anslutningsformer så är svaret relativt enkelt, vi har fått en ny medlem i vår idrottsfamilj, cheerleading - välkommen!

Dalaidrotten börjar jobba med föreningarna i länet för att hjälpa dem att utvecklas på bästa sätt!

Sedan är det två förbund (och deras föreningar) som tyvärr lämnar oss 1 januari 2021, Landhockey och Kälksport. De föreningarna får vi försöka hjälpa bäst vi kan den kommande tiden och hoppas att ev samgående mellan förbund kan hjälpa dem att stabiliseras och utvecklas.

RS nya uppdrag ang förändringen av kriterier och fördelningsnycklar för alla RF-stöd
Konsekvenserna av dessa beslut är inte helt enkla att greppa på en gång. Riksidrottsstyrelsen kommer att fördela medel till våra 73 specialidrottsförbund baserat på hur väl de lever upp till de nya kriterierna i respektive idrott.

Klart redan nu är att jämställdhetsarbetet i föreningar och klubbar blir jätteviktigt även i framtiden. Även hur väl man lever upp till vår värdegrund ur flera andra perspektiv kommer att påverka hur RF centralt kommer att fördela våra gemensamma medel.

Ett omfattande Riksidrottsmöte
Stämman i sin helhet var en oerhört jobbig stämma att medverka på, mängden förslag till beslut och handlingar var nästan övermäktigt för delegaterna. Hela idrottsfältet är stort att greppa och det var många olika sakfrågor att sätta sig in i.

Jag är glad att Riksidrottsmötet är över för den här gången och att vi nu kan åka hem och analysera mer i detalj hur besluten påverkar oss i Dalarna.

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss