Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fritidsbanken gör nytta även utanför idrotten

20 DEC 2018 13:01
Arbetet med att starta Fritidsbanker fortsätter i Dalarna. Förutom att vi finns på tre platser, visar allt fler kommuner intresse. Leksand, Gagnef och Säter är några platser där kommunen jobbar med frågan.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2018 13:01

Att starta- och driva en Fritidsbank blir alltmer självklart för många kommuner i Sverige. Nästan 90 platser i Sverige har sett nyttan av Fritidsbankens koncept, där du som privatperson kan låna idrotts- och friluftsutrustning gratis i två veckors tid. Och över 100 andra kommuner är intresserade att starta. I Dalarna finns Fritidsbanken i Vansbro, Hedemora och Smedjebacken. Fler och fler personer börjar nu hitta till våra utlåningsställen, och många människor får därigenom chans att prova nya aktiviteter.

Men en Fritidsbank fyller så många fler syften än att människor får möjlighet att aktivera sig och hålla på med idrott och lek. Verksamheten tummar på fler delar av samhället, allt från Inkludering och hälsa till arbetsmarknad, natur och friluftsliv.

I samtliga distrikt i landet har Fritidsbanken genom idrottsförbunden distriktssamordnare som hjälper er genom processen att starta och driva en Fritidsbank. Riksidrottsförbundet kommer även framöver att stödja Fritidsbankens koncept. I Dalarna är det Tobias Hedwall på Dalarnas Idrottsförbund som ni ska vända er till med frågor.

 

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss