Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: ULF PALM

100 år av demokrati

10 OKT 2019 09:00
Tänk att ett event om demokrati en fredag eftermiddag kl 16.00 i Falun kan dra så mycket folk! Rent av fullsatt! -Den moderna demokratin fyller 100 år, så också allmän och lika rösträtt.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2019 09:00

Besökarna var naturligtvis nyfikna på Riksdagens talman, men även de intressanta föredragshållarna. Och visst är det som så många av oss redan vet, att idrotten och skolan är två fantastiska miljöer för att skapa integration och en inkluderande miljö.

Dalarnas Idrottsförbund var representerade i debattpanelen av Sheyma Sheikhnur som berättade om idrottsrörelsens arbete i Dalarna inom integration. Idrotten i Dalarna gör prioriterade insatser inom skolans miljö genom vår satsning på Skol IF och vårt arbete i de områden av länet där utanförskapet är som störst.

-Ännu en gång blev vi påminda om hur viktig idrottsrörelsen är i samhället, tillsammans med många andra är vi samhällsbärare!

Skribent: Tomas Ringsby Petersson, ordförande
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss