Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ordinarie DC på plats

2017-10-12 12:45
Vi hälsar Peter Berglund varmt välkommen, som från denna månad är länets ordinarie distriktsidrottschef för Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
  • Uppdaterad: 2017-10-12 14:41

Peter har sedan i maj varit på plats som tf distriktsidrottschef. Han är väl insatt i verksamheten tack vara sitt arbete som ledamot i styrelsen för Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Peter valdes in i distriktsstyrelsen av idrotterna i Dalarna vid årsstämman 2014.

Peter, berätta om din bakgrund

- Jag kommer ursprungligen från Karlstad och ryckte in i lumpen i Falun 1984, därefter blev jag kvar inom Försvarsmakten och jobbade 13 år på Dalregementet. Jag slutade 1998 och fick en tjänst som rektor på Mockfjärdskolan i Gagnefs Kommun. År 2000 började jag arbeta som gymnasiechef i Falu Kommun och blev kvar till 2012. Jag började då som VD för det regionala utvecklingsbolaget Falun Borlänge-regionen AB och där blev jag kvar i fem år.

- Jag har varit ideell idrottsledare i många år. Det har väl blivit som för många andra att man varit engagerad i de idrotter som ens barn har sysslat med. I mitt fall har det blivit ridning, bandy och innebandy. 

Reflektioner om tjänsten och idrotten i framtiden

- Jag kommer in i ett intressant skede. Svensk idrott står inför en stor utmaning inom en rad områden. Riksidrottsförbundet har nu tagit fram en strategi som går under namnet Strategi 2025.

- Förutom själva reformeringen av svensk idrott har vi också inom Dalaidrotten att möta en rad olika samhällsutmaningar. Idrottsrörelsen har stora möjligheter att bidra till ett bättre samhälle och hjälpa föreningar, kommuner och landstinget med ex olika former av utvecklingsarbeten, folkhälsoarbete, integration, jämställdhet och att höja resultaten i skolan.

- Vi inom Dalaidrotten vill ta ett stort ansvar för att bidra till länets fortsatta utveckling!


Peter gästbloggade i september, läs hans gästblogg här.

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss