Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Matchvärdsutbildning

2017-09-23 18:40
Utbildningen syftar till att gå igenom matchvärdens viktiga uppgifter, det är också ett tillfälle för er som redan är matchvärdar att dela med er kring hur detta arbete hittills fungerat i er förening.
  • Uppdaterad: 2017-09-23 19:21

Dalarnas Idrottsförbund tillsammans med domarprojektet Puck eller Boll – Domaren spelar roll bjuder in alla ishockey, handboll, innebandy, bandy- och fotbollsföreningar i Dalarna till matchvärdsutbildning.

Puck eller Boll – Domaren spelar roll
Är ett treårigt domarprojekt som ingår i Dalarnas Idrottsförbunds verksamhet och som finansieras av allmänna arvsfonden. Projektet är ett unikt samarbete över idrottsgränserna mellan handboll, bandy, ishockey, innebandy och fotboll. Målet är att skapa ett bättre klimat kring matcherna i Dalarna och på så sätt kunna behålla och rekrytera nya domare till våra idrotter.

Vad är en Matchvärd?
Att vara matchvärd i föreningen, syftar kortfattat till att vara domarens stödperson kring matchen. Som matchvärd bär man en gul väst, där orden matchvärd framgår tydligt. Några av matchvärdens uppgifter är t.ex. att hälsa domarna välkomna, stötta båda lagen samt påminna publik om att det är en ungdomsmatch som pågår, där glädjen står i fokus.

Utbildningen syftar till att gå igenom matchvärdens viktiga uppgifter, det är också ett tillfälle för er som redan är matchvärdar att dela med er kring hur detta arbete hittills fungerat i er förening.

När
Torsdag 5 oktober

Var
Falun, Scandic Lugnet

Tid
18:30 till ca 20:00

Kaffe, te och lättare förtäring ingår.

Varje förening som anmäler minst en person får ett matchvärdspaket innehållande material med viktiga budskap.

Anmälan sker via mail till
This is a mailto link senast den 28 september. Ni kan även ringa Olivia Justin 010-459 03 02 för anmälan och frågor. Meddela även eventuella allergier.

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Lugnetvägen 1
791 31 Falun

Besöksadress: Lugnetvägen 1
791 31 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss