Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: NILS JAKOBSSON

Samverkan med Högskolan Dalarna

  • Uppdaterad: 09 NOV 2017 16:02

Samverka med kompetenta studenter på tränarprogrammet för hälsa och idrott på Högskolan Dalarna.

På Högskolan Dalarnas treåriga tränarprogram utbildas framtidens tränare. Tränarna får under sin utbildning möjlighet att utveckla teoretiska kunskaper såväl som praktiska kompetenser av stort värde för idrottsrörelsen samt hälso- och friskvårdsbranschen. Exempelvis så utbildas studenter inom idrottsledarskap, anatomi och idrottsfysiologi, träningslära, motoriskt lärande media/kommunikation och entreprenörskap. Ett viktigt inslag under utbildningen är att tränarstudenterna genom samverkan med externa organisationer får möjlighet att praktisera sitt tränarskap samt skapa kontakter med potentiella arbetsgivare. Exempel på områden där Högskolan Dalarna är intresserande av att samverka finner ni i nedanstående lista:

  • Verksamhetsförlagt projekt i utbildningen. Studenterna har under termin 5 i utbildningen en tio veckor lång period där de ska genomföra verksamhetsförlagd praktik i en extern organisation. Här finns möjlighet till kunskapsväxling mellan er förening/organisation och studenter på tränarprogrammet.
  • Skrivande av examensarbeten. Om er förening/organisation har något som ni vill undersöka med hjälp av ett vetenskapligt arbetssätt så har ni möjlighet att samverka med studenter som skriver examensarbeten. Beskriv området som ni är intresserande av att undersöka och maila till programansvarig för tränarprogrammet. Studenterna skriver examensarbeten varje vårtermin.
  • Hjälpa er förening/organisation att komma i kontakt med våra studenter. Om er förening/organisation är intresserade av att samverka med våra studenter inom områden kopplade till tränarutbildningen finns möjlighet att lägga ut information till studenterna på programmets hemsida.

Om ni är intresserande av att samverka med Högskolan Dalarna och tränarprogrammet för hälsa och idrott, kontakta programansvarig Frej Hallgren på This is a mailto link alternativt 023-77 80 94.

Mer info om tränarprogrammet för hälsa och idrott

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Frej Hallgren
Programansvarig tränarprogrammet
Dalarnas Högskola

023-77 80 94
This is a mailto link

Facebook

 

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss