Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Livslångt idrottande

  • Uppdaterad: 13 SEP 2016 12:47

Övergripande mål

Svensk Idrott ska vidareutveckla verksamhe­ten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet.

Föreningsidrott är öppen föra alla oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar Där finns plats föra alla oavsett ambitionsnivå.

För att uppnå detta behöver föreningsmiljön vara utvecklande och glädjefylld. Alla oavsett bak­grund, sociala eller ekonomiska förutsättningar, ska känna gemenskap i föreningen. Barn- och ungdomsidrotten ska bedrivas i enlighet med Idrotten vill. För att fler ska vilja vara med behö­ver idrottsrörelsen också utveckla nya tränings- och tävlingsformer som efterfrågas och tillgången till anläggningar behöver öka. Detta sammanta­get ger goda förutsättningar för att fler kommer att idrotta i föreningar i framtiden på såväl barn-, ungdoms- och motionsnivå och detta leder också till en elitidrott i världsklass. 

Mer om övergripande och långsiktiga mål i verksamhetsinriktningen.

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss