Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: LENNART MNSSON

Temaföreläsningar

Vi erbjuder kostnadsfria inspirationsföreläsningar för er förening på hemmaplan. Korta föreläsningar för olika målgrupper, allt med syfte att sprida kunskap och diskutera framtidens idrott. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt”
  • Uppdaterad: 2017-05-29 11:46

Det här kan ni välja på:

Strategi 2025 – 1 timme
Vi ger er en bakgrund till varför svensk idrott har påbörjat en förändringsresa samt diskuterar idrottens framtid och vad vi kan göra för att bemöta den på bästa sätt. Vilka utmaningar står just er förening inför? Vilken strategi ska ni ha?

 

Idrottens Föreningslära grund – 3 timmar
Utbildningen ger er kunskap kring föreningslärans grunder t ex vikten av en genomarbetad verksamhetsidé, värdegrund, vision och verksamhetsplan. Vi belyser det viktigaste gällande medlemsavtalet, årsmötet, valberedningens roll samt ekonomin i föreningen.

 

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar – 3 timmar
Kunskap om fysisk träning för barn och ungdomar har på senare tid utvecklats i snabb takt och idag vet vi mycket om vad som är bra träning. En utmaning är att överföra kunskap och vetenskapliga rön till praktiskt verksamma tränare och ledare. Idrott som bygger på barns och ungdomars behov och förutsättningar innebär att såväl belastningsnivå som innehåll i träningen ska anpassas till deras fysiologiska, psykologiska och sociala förutsättningar samt den biologiska åldern. För att välja rätt träningsmetoder krävs kunskap.

 

Världens bästa idrottsförälder – 1 timme
Hur kan ni som föräldrar stödja era barn att bli vinnare i livet genom idrott? Idrott kan vara en fantastisk upplevelse men ibland sätter önskan om att vinna till varje pris käppar i hjulet. Detta skapar stress och frustration hos både föräldrar och barn. Föreläsningen handlar om idrottsförälderns roll och vanliga dilemman som kan uppstå.

 

Teambuildning för aktiva i åldern 10-15 år – 1 timme
Aktiviteter som syftar till att sammansvetsa gruppen. Vi tar fram ett koncept utifrån ålder på gruppen/laget. Fokus ligger på samarbete och att skapa en bra gruppkänsla genom olika teambuildningsövningar. Våra utbildare planerar ett upplägg utifrån dialog med tränare och ledare och deras önskemål.

 

Kontakta er konsulent för att boka in en föreläsning!

Kostnadsfritt tack vare Idrottslyftet 

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Lugnetvägen 1
791 31 Falun

Besöksadress: Lugnetvägen 1
791 31 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss