Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: LENNART MNSSON

Temaföreläsningar

Vi erbjuder kostnadsfria inspirationsföreläsningar för er förening på hemmaplan. Korta föreläsningar för föräldrar och aktiva, allt med syfte att sprida kunskap och diskutera framtidens idrott. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt”
  • Uppdaterad: 2018-04-19 16:47

Våra teman:

Världens bästa idrottsförälder – 1 timme
Hur kan ni som föräldrar stödja era barn att bli vinnare i livet genom idrott? Idrott kan vara en fantastisk upplevelse men ibland sätter önskan om att vinna till varje pris käppar i hjulet. Detta skapar stress och frustration hos både föräldrar och barn. Föreläsningen handlar om idrottsförälderns roll och vanliga dilemman som kan uppstå.

 

Teambuildning för aktiva i åldern 10-15 år – 1 timme
Aktiviteter som syftar till att sammansvetsa gruppen. Vi tar fram ett koncept utifrån ålder på gruppen/laget. Fokus ligger på samarbete och att skapa en bra gruppkänsla genom olika teambuildningsövningar. Våra utbildare planerar ett upplägg utifrån dialog med tränare och ledare och deras önskemål.

 

Puck eller Boll – Domaren spelar roll
Ett projekt med syfte att skapa bättre arbetsklimat för unga domare inom lagidrotterna i Dalarna. Vi erbjuder föreläsningar om matchvärdskap, där idrottens värdegrund, attityder och jargonger berörs. Som tack till föreningar som väljer att samarbeta med projektet skänker vi material som innehåller viktiga budskap om barn- och ungdomsidrott samt syftar till att bidra till en trygg idrottsmiljö för alla medverkande.

 

Kontakta er konsulent för att boka in en föreläsning!

Kostnadsfritt tack vare Idrottslyftet 

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss