Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vision 50/50 – golfens jämställdhetsarbete

Att arbeta med och ta ställning för jämställdhet blir allt viktigare när medvetenheten om frågorna ökar i samhället.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2019 11:26

Hagge GK har startat ett spännande och långsiktigt förändringsarbete för en mer inkluderande och jämställd golf. Hagge GK blev en av de första klubbarna i Sverige in i det nya Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50.

Vad är Vision 50/50?
Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 är den första digitala utbildningen i sitt slag i Idrottssverige, utvecklad av Svenska Golfförbundet i samarbete med Riksidrottsförbundet, SISU Idrottsutbildarna och SISU Idrottsböcker. På webben finns filmer, föreläsningar, forskningsrön, uppgifter och mallar som stöd för att inleda ett förändringsarbete på golfklubben.

Förtroendevalda och anställda har under 2017–2018 fått ny kunskap, gjort nulägesanalyser och satt samman en handlingsplan för det fortsatta arbetet i klubben.

Processen har gått ut på att förändra strukturer, styrmedel och kulturen inom golfklubben för att göra golfen mer jämställd. Målsättningar som t ex att få fler kvinnor i styrelsen, fler kvinnor i kommittéerna, fler kvinnor som spelar golf i klubben och att ha en anläggning där alla känner sig välkomna.

Vårt bidrag till arbetet under 2017 och 2018 har varit processmöte och föreläsning för styrelsen och andra förtroendevalda.

Det ska bli spännande att följa Hagge GK under 2019 och se effekterna av arbetet.

Skribent: Erik Timblad
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss