Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stureskolans Skol IF fixade prova på cykling

Stureskolans Skol IF på Stureskolan f-6 i Hedemora upptäckte att flera barn önskade extra cykelträning när sommaren var i antågande.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2019 13:33

Anna Rosén kontaktade Dalaidrotten för att höra om vi kunde bistå på något sätt. Dalaidrotten beviljade Idrottslyftetsmedel och Stureskolans Skol IF kunde köpa in cyklar.

Anna som är vuxenstöd i föreningen och har varit drivande i projektet berättar. I den första gruppen hade vi 14 glada barn under vårterminen. Dessa barn fick två gånger i veckan träna och förbättra sin förmåga att cykla. För vissa barn var det extra spännande, eftersom de inte cyklat tidigare. 13 av dessa barn hade utländsk bakgrund, denna målgrupp har varit prioriterad.

Vårens verksamhet bestod av en teknikbana, men inför höstterminen planeras att barnen ska få cykla på cykelvägar runt skolområdet samt cykelutflykter till fågelsjön Hovran.

Tack vare initiativet från Stureskolans Skol IF och Idrottslyftsmedel fick barnen en kul möjlighet till rörelse, dessutom chans att öva cykelsäkerhet och cykelkunskap. Ett bra exempel på en lärorik aktivitet där barn kan utvecklas utifrån sin egna förmåga med hjälp av stöttande vuxenstöd.

Skribent: Oscar Ljunggren
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss