Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Öje-Bertil rustar för alla på isen

I många föreningar finns det entusiaster som drivs av att hjälpa människor. Bertil Konradsson i lilla Öje är en sådan person. I vinter fortsätter hans idoga arbete att få ut människor till Öje Winter Arena.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2019 11:21

Någon mil från Malung ligger byn Öje. Av cirka 200 bofasta är de flesta pensionärer och skolan är nedlagt. När Bertil Konradsson flyttade dit för en del år sedan såg han ett behov av att aktivera- och få ut människor i naturen. Hans bakgrund inom skidbranschen i kombination med ett brinnande intresse för skridskoåkning gjorde hans vision möjlig. Med tid över som pensionär lades grunden till idén om att sänka trösklarna och få med alla ut på isen.

Föreningen har byggt upp en alldeles egen anläggning vid en camping- och badplats. De kallar den Öje Winter Arena. Om bara vädrets makter är med vill Bertil att alla ska få ta del av den fina miljön även under vintern. Förutom att han fyller ett gammalt båthus med låneutrustning har föreningen köpt in en ny kåta där man kan gå in och värma sig vid brasan. Han vill kunna erbjuda friluftsdagar och lovaktiviteter för alla åldrar och människor, och då kommer alla sparkar, skridskor, skidor med mera som finns till utlåning väl till pass. På sportlovet planerar föreningen med Bertil i spetsen att ha Öje Winter Week med massor av aktiviteter samt arrangera ”Sparkens dag”. Vidare vill han likt skidornas ”Alla på snö”, få ut ”Alla på isen”.

När Bertil Konradsson funderade kom han fram till att isen är den perfekta ytan vad det gäller rörelse för alla människor. Bland annat har rullstolar och rullatorer svårt att ta sig fram i djupsnö men på en plogad bana fungerar det utmärkt. Isen är ju plan utan svåra backar. Han vill nu locka ut människor från hela Malungsområdet även vintertid.

Bertil och föreningens dilemma är att han saknar pengar att köpa in en ordentlig plogbil som orkar med när snön kommer. Dalarnas Idrottsförbund stödjer Bertils utlåningsverksamhet men det behövs ytterligare medel. För att få med kommunen på tåget kommer Bertil inom kort kalla till presskonferens och förhoppningen är att kommunen vaknar till och ser nyttan med föreningens och Bertils fina arbete.

Skribent: Tobias Hedwall
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss