Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

"Nu står alla våra ungdomslag på kö"

  • Uppdaterad: 28 MAR 2019 11:55

En av våra samverkande föreningar är Mora IK, så här säger deras ungdomsansvarige Andreas Hägglund om samarbetet med oss: 

Vi har ett bra samarbete med SISU Idrottsutbildarna och Dalarnas Idrottsförbund. Lokalkontoret i Mora har bidragit till vårt stärkta samarbete. Att få hjälp ser vi som en extra resurs i föreningen.

Mora IK tog bl a hjälp då vi ville genomföra en akutskadekurs för våra barn- och ungdomsledare, en utbildning som föreningen fick på hemmaplan, den blev väldigt uppskattad.

Nu önskar vi även genomföra samma utbildning under 2019, för nya ledare och de som inte hade möjlighet att medverka sist.

Vi kontaktade vår SISU-konsulent eftersom vi kände att det fanns behov av att svetsa samman några av våra ungdomslag.

En utbildare kom till lagen där behovet var störst och genomförde teambuilding. Nu står alla våra ungdomslag på kö och önskar teambuilding.

Under 2018 startades ett damlag, de aktivas önskemål var att få ta lärdom av ishockeyspelaren Maria Rooth, även detta möjliggjordes genom vårt samarbete. 

Vi ser samarbetet som en resurs för vår förening, att få hjälp av externa personer med god trovärdighet, som inte är medlemmar i föreningen är bra. 

Ett annat plus är att ni kommer till föreningen. I alla exemplen ovan genomfördes all verksamhet i våra lokaler utan att vi behövde åka iväg.

Under 2019 väntar ett samsynsarbete mellan Mora IK, KAIS Mora och IFK Mora fotboll. Vi vill skapa ett närmare samarbete så att fler barn ska få möjlighet att utöva fler idrotter. I detta arbete kommer vi ta hjälp av SISU Idrottsutbildarna och Dalarnas Idrottsförbund som kan bidra med forskningsunderbyggd kompetens samt vara en extern part. 

I vår förening har vi förmånen att ha anställd personal som har tid att söka information om var man kan söka bidrag mm, det har varit en bidragande orsak till att vi kunnat söka anläggningsstöd hos Dalarnas Idrottsförbund samt planera aktiviteter med SISU Idrottsutbildarna. Men mitt råd till andra föreningar är ta kontakt för att se vad de har att erbjuda, ta hjälp och ställ frågor.  

/ Vi tackar för det fina omdömet om oss.
SISU Idrottsutbildarna och Dalarnas Idrottsförbund

Se vilka Temaföreläsningar vi erbjuder

Ta kontakt med din idrottskonsulent

Skribent: Olivia Justin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss