Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

BK Masen - ”Här sitter ingen på bänken”

  • Uppdaterad: 04 APR 2019 14:10

I trappan ner mot BK Masens lokaler är det fullt av barn och ungdomar, snart är det dags för träning. Öppna onsdagsträningar där idrott för alla prioriteras. Boxningsklubben är del i projektet Idrott för alla inkludering, som syftar till att fler ska hitta till idrottsrörelsen och känna sig hemma där. Dagens grupp består av tjejer och killar mellan nio och femton år.

Vi får en pratstund med Robert Robban Edvardsson ledare och tränare i föreningen, samt Hajir Omar (stor förebild i föreningen) boxare och tränare dessutom en av Dalaidrottens ledare i projektet Idrott för alla inkludering.

- Många skulle behöva komma och lära sig om hur bra boxningen är på att inkludering. På några få år har t ex tjejerna hittat hit. Idag är här ca 30 procent tjejer i föreningen, jämfört med någon enstaka tidigare. Det har blivit en populär träningsform. Dessutom har tjejerna i föreningen en stark förebild i klubbkamraten Zehra Milli, en ung tjej som tävlar på internationell nivå.

Föreningens engagemang kring inkludering är inte nytt. De är en av aktiviteterna på sommarskolorna i Borlänge, barn och ungdomar har tyckt att boxning varit kul och sökt sig till föreningen.

Vägen in i föreningen har varit lätt genom ”låga trösklar” i form av låg avgift och inget krav på utrustning. Här är t ex alla välkomna oavsett vilka kläder du har att träna i. Handskar och annan utrustning får du som barn och ungdom låna.

Förutom själva träningsformen erbjuds här, mycket lek, disciplin, respekt mellan de aktiva samt mellan aktiva och ledare, här sitter ingen på ”bänken” alla är med.

Både Robban och Hajir berättar om hur aktiva ibland kommer till träningen frustrerade och oroliga, men som efter träning och samvaron här mår mycket bättre och är mer tillfreds.

Vi från Dalaidrotten lämnar träning glada och upprymda, så härliga ledare och vilken bra aktivitet de erbjuder barn och ungdomar.

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss