Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Åvestadalskolan bjöd på ett inferno av aktiviteter

Att uppmärksamma och att försöka vidareutveckla alla de goda exempel som sker för att nyanlända personer ska hitta användbara vägar in i vårt samhälle - det är inte alltid enkelt.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2019 14:48

Men denna eftermiddag i Åvestadalskolans idrottshall bjöds det på mängder av bevis hur man kan lyckas.

Vuxenstöden Mattias, Ola, Patryk och hela elevstyrelsen på Åvestadalskolan har gjort ett fantastiskt bra arbete för att få till denna verksamhet. Aktiviteterna har pågått under 2018, vid två till tre tillfällen i veckan. Målgruppen har varit alla barn på skolans F-6 klasser. Mottot har varit att alla ska vara med, oavsett kön och ålder.

Krylbo Skol IF som är en del av Åvestadalskolan bjöd på ett inferno av aktiviteter, där 80-talet ungdomar genomförde en actionunder 75 min. Det var bl a lek- och redskapsbanor samt jaga-boll-aktiviteter. Den enda pausen som togs var då man kom till kontrollen med lussebullar, pepparkakor och svalkande saft.

Dalarnas Idrottsförbund var på plats vid denna säsongsavslutning och julfest, vi fick uppleva en fantastisk eftermiddag. Dalarnas Idrottsförbund har stöttat detta projekt med personal och ekonomiska resurser via projektet, Väl fungerande Skol IF för ett framgångsrikt inkluderingsarbete.

Avesta Kommuns bildningsnämnd representerade av Mikael Vestberg, Lea Malmivirta och Kennet Mattsson fanns på plats och kunde ge sina positiva omdömen om vad de fick uppleva. Föräldrar var speciellt inbjudna till denna eftermiddagsaktivitet, de kunde bara strö lovord över hur Skol IF sköter de mycket uppskattade eftermiddagsaktiviterna.

Deltagarna gav bra bekräftelser på att de vill ha kvar dessa aktiviteter under 2019 och som Samir sa, ”jag längtar redan till att skolan ska börja efter jullovet”.

 

Skribent: Bert Åke Norlin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss