Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Spontanidrottsarena i Insjön

Det sjuder av liv på Insjöns idrottsplats. Förklaringen är delvis den splitt nya spontanidrottsarenan som föreningen satsat på och som stod färdig under sommaren. Innebandylagen har ytterligare en plan att spela på och innebandy har plötsligt också blivit utebandy. Men arenan passar också alldeles utmärkt för andra spontanaktiviteter som till exempel basket, fotboll och skateboard.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2018 10:48

Insjöns IF har historiskt haft en god idrottskultur med många aktiva barn och ungdomar. Föreningen erbjuder flera sporter såsom fotboll, innebandy, ishockey och skidor. Barn och ungdomar kommer från kringliggande orter till Insjöns IF för att träna i den attraktiva klubben. Ibland blir det trångt i hallarna och precis som många andra föreningar har Insjöns IF uppmärksammat behovet av att skapa goda förutsättningar för spontanidrott och inte bara organiserad träning och tävling.

Något behövde göras och diskussionerna ledde fram till beslutet att söka pengar för att förverkliga idén.
Insjöns IF innebandy sökte medel hos Dalarnas Idrottsförbund, Idrottslyftets anläggningsstöd samt hos Leksands Sparbank. Medel beviljades och den fina arenan invigdes den 11 augusti 2018.

En av de mest angelägna frågorna för svensk idrott är just anläggningsfrågan för att få fler barn och unga i rörelse. Riksidrottsförbundet verkar för att det ska finnas ett rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. 

Skribent: Eva Lignell
Epost: This is a mailto link

Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss