Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Grängesbergs BK startade Bandy Light

Hösten 2017 startade Grängesbergs Bandyklubb projektet Bandy Light och beviljades medel via Idrottslyftet Nya Verksamhetsformer från Dalarnas Idrottsförbund. Projektet kom till tack vare att föreningen ville få fler ungdomar att komma till Grängesvallen och utöva bandy. Målgruppen var ungdomar som tidigare varit aktiva men som slutat spela bandy av olika anledningar.
  • Skapad: 15 NOV 2018 14:52

Projektets mål var att ge ungdomarna möjlighet att få motion genom att utöva bandy under enklare former. De skulle träffas för att bara spela och ha kul, en gång per vecka.

Parallellt med detta projekt drevs även ett samarbetsprojekt med Köping IS via Idrottslyft från Svenska Bandyförbundets. Syftet med detta projekt var att möjliggöra för ungdomar, som var aktiva i klubben, att fortsätta med seriespel eftersom det fanns ett för litet underlag för att ha ett eget lag i rätt åldersgrupp.

Projekten blev väldigt lyckade och flera av ungdomarna som slutat fick en nytändning, vilket bland annat har resulterat i att Grängesbergs Bandyklubb till säsongen 2018/2019 kunnat anmäla ett P19 lag till seriespel.

För att ungdomarna ska fortsätta tycka att bandy är kul, har föreningen valt att fortsätta sin satsning där fokus ligger på att skapa en bra social miljö och att ha roligt tillsammans. Utifrån dessa ledord har man därför valt att göra ett program för laget med olika aktiviteter som ska leda till att gruppen och individerna får göra roliga saker utanför bandyplanen tillsammans.

Säsongen startades upp med en kick-off på Grängesvallen och avslutades med paintball. Under hösten har laget också varit i Falun på Scandic Lugnet och kört SISU Idrottsutbildarnas temaföreläsning Teambuildning för unga aktiva, med vår utbildare Jenny Hedlund. I samband med denna träff var man även på Lugnet och såg elitseriepremiären mellan Falu BS och Bollnäs GIF.  Under säsongen planeras även att genomföra en kostföreläsning samt temaföreläsningen Puck eller Boll-Domaren spelar roll, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna.

Foto: Cecilia Nordström

Skribent: Elin Ivarsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss