Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Dalecarlia Rebels - Nygammal förening satsar på ungdomarna

Den Amerikanska Fotbollsföreningen Dalecarlia Rebels har under de senaste säsongerna legat vilande. Inför 2018 bestämde sig en ny grupp intresserade för att väcka föreningen och verksamheten har startat upp igen. Under året har de engagerat sina medlemmar på mängder av träningar och en ny styrelse har tillträtt. Deras vision är en långsiktig och fungerande verksamhet som ska ge intresserade möjlighet att utöva Amerikansk Fotboll i Dalarna.
  • Skapad: 08 NOV 2018 10:35

För att möjliggöra detta på sikt har föreningen valt en helt ny inriktning. Fokus inför 2019 ska ligga på att bygga ett lag med aktiva upp till 15 år, stationerade i Falun. Ett lag som på sikt ska delta i det Svenska Amerikanska Fotbollsförbundets matcher och i förlängningen även förbundets seriespel för ungdomslag.

Anton Siljeström (23) har rollen som ordförande och är en av de drivande krafterna i föreningen. Han har tagit del av alla slags arbete i föreningen och bl.a. skött den kontinuerliga kontakten med Dalarnas Idrottsförbund. Vi har frågat Anton om arbetet med föreningen och planerna rörande den nya satsningen:

Hur har det varit att delta i nystarten av en Idrottsförening?
-  Jättekul! Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt, säger Anton Siljeström.

Du har förstås varit med om mycket under året. Vad har erfarenheterna lärt dig och vad skulle du ge för råd till andra som vill arbeta i förening?
- Att inte ge upp. Under året har det inte gått så långt att jag inte velat fortsätta arbetet. Vi krånglade lite med banken ett tag. Jag var där totalt åtta gånger och det är klart, efter fjärde gången kände jag att nu struntar jag i det här. Men det löste sig till slut. Man ska ha bra målsättningar och mål, försöka se till helheten och ha bra folk runt omkring sig, fortsätter Anton.

Vilken nytta har ni som förening haft av kontakten med Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna?
- Sjukt mycket nytta. Vi har fått rådgivning, peppning och hjälp med genomförandet. Det har varit lärorikt.

Om vi ser till er nya ungdomssatsning, kan du snabbt redogöra för vad den innebär?
- Vi vill på lång sikt ha ett fullt fungerande fotbollslag i Dalarna som är till för alla åldrar och kön med bra samhörighet och en bra träningsnivå. Vi vill satsa på ungdomarna för att det är vår nya generation. Vi tror också att en fungerande ungdomsverksamhet ger grunden för en välfungerande förening, med en verksamhet som ständigt förnyas. Det är rätt ställe att lägga energi på.

Vi på Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna önskar Rebels lycka till inför säsongen 2019 och ser med spänning fram emot att följa utvecklingen av det nya ungdomslaget.

Är du intresserad av Amerikansk fotboll? Kontakta Dalecarlia Rebels på tel. 073-080 90 50

 

Skribent: Erik Rosendahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss