Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Anläggningsstöd till Snöå Allaktivitetsområde

En storsatsning på idrott och friluftsliv genomförs i Snöå. Det är Dala-Järna IK som bestämt sig för att sätta ännu mera fart på invånarna genom att rusta upp och bygga nytt.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2018 12:42

 Av föreningens 700 medlemmar är mer än hälften under 25 år så det gäller att erbjuda attraktiva och anpassade miljöer för barn och unga men som också passar motionärer och äldre. Målet är en modern och högklassig åretruntanläggning för längdskidåkning, skidskytte och mountainbike.

Arenan anlades för snart 30 år sedan och projektet har delats upp i delprojekt. Den befintliga 5 km långa rullskidbanan kommer att kompletteras med en 1,5 km lång, mera lättåkt bana som också kan användas för cykel och parasport. Förutom stöd för den nya rullskidbananhar föreningen också fått stöd för cykelbana

Stöd för ny utmanande cykelbana
Cykel har seglat upp som en favoritidrott för alla. Inte minst för motionärer på alla nivåer. En cykelbana på anläggningen är viktigt. På anläggningen finns en enklare xco bana, ca 350 meter lång, som lämpar sig väl för juniorer och nybörjare. Det stora intresset för cykel har medfört att flera efterfrågar en mer tekniskt utmanande bana för juniorerna samt mer erfarna cyklister.

Banan ger möjligheter för ungdomarna att utvecklas inom sporten, få befintliga medlemmar att stanna och fortsätta satsa på sporten och förhoppningsvis lockar också den längre, roligare banan nya medlemmar.

Stöd för utegym
Ett gym måste självklart finnas på en multiarena. Området lämpar sig väl till träning såsom det är, men kompletteringen med ett utegym gör det än mer attraktivt. Förhoppningen är att ännu fler ska lockas till mångsidig träning. Utegymmet är konstruerat av naturmaterial och ligger i direkt anslutning till befintligt elljusspår. Föreningen har gått samarbete med intilliggande skola, som också skulle få tillgång till denna förbättring.

Skidskytte och OS medaljer
På området finns sedan tidigare en skidskyttebana. Skidskytte har seglat upp som en attraktiv idrott, säkerligen utifrån våra senaste OS framgångar. För att säkert kunna bedriva skidskytte ställs krav på ändamålsenliga och säkra anläggningar. Skidskyttebanan har därför fått stöd för upprustning av sin anläggning, specifikt för renovering av fallmålen.

Skribent: Eva Lignell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss