Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens Dag aktiverade Hedemora

Dalarnas egen Idrottens Dag 2018 drog runt 500 personer och 16 föreningar till Hedemora en solig dag i september 2018. Aktivitet, rörelse och att tänka i nya banor stod i fokus då idrotten visade musklerna.
  • Skapad: 18 OKT 2018 11:13

En härlig manifestation med aktiviteter och rörelse blev resultatet av Idrottens Dag i Hedemora. Hela 16 föreningar tog chansen att vara med under Riksidrottsförbundets landsomfattande projekt som i Dalarna genomfördes via Dalarnas Idrottsförbund och Hedemora Kommun.

Vasaliden Arena i Hedemora visade upp sig från sin soliga sida och cirka 500 personer kunde ta del av ett innehållsrikt utbud som passade alla åldrar. Besökarna guidades av Hedemoras stjärnspeaker och DJ Roger Last som spelade senaste låtarna, påannonserade aktiviteter och höll ordning på programtiderna. Dansuppvisningar från Avesta Dance Team varvades med cheerleadingens avancerade konster, judo, tennis, handboll, orientering, boule, amerikansk flaggfotboll, hockey med mera. Så gott som alla Hedemoras stora föreningar var på plats.

Dalarnas Idrottsförbund har genom Riksidrottsförbundet ledning jobbat med temat ”ett nytt sätt att träna och tävla”, vilket märktes bland annat på fotbollen som visade upp en ny ”tre mot tre”-verksamhet och ridningen som genomförde en käpphästtävling för barn. Till det anordnade Hedemora Friidrottsklubb Lilla Skördeloppet, där ungefär 35 barn sprang runt löparbanorna. Orienteringen arrangerade en så kallad labyrintorientering för barn. Alla aktiviteter under dagen var kostnadsfria och några föreningar passade på att sälja fika och mat.

Idrottens Dag arrangerades detta år på 31 olika platser i landet och det var andra året i följd som projektet genomfördes. Förra året var det Vansbro som hade besök av Dalarnas Idrottsförbund och Riksidrottsförbundet. Snart är planeringen igång för nästa år och det blir spännande att se vilken kommun som får den stora äran att medverka då.

 

Skribent: Tobias Hedwall
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss