Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Falutennisen hittar nya aktiva

Projektet Nya Verksamhetsformer har hjälpt Falu Tennisklubb att få fler spelare till sin hall. Det är många som aldrig spelat förut som fått prova en ny idrott.
  • Skapad: 13 DEC 2018 11:35

Falu Tennisklubbs projekt Tennis Light under Dalarnas Idrottsförbunds Nya Verksamhetsformer har fallit väl ut. Verksamhetsledaren i klubben Mattias Pennonen är mycket nöjd med projektet:

- Vi har haft väldigt många nya som fått chansen att prova tennis och vi är helnöjda. Flera lördagar har vi haft runt 20 personer som fått testa att spela. Det är kul för dessa människor hade kanske inte hittat till tennisen annars, säger Mattias Pennonen.

Tio lördagar har klubben öppnat tider på eftermiddagarna i tennishallen och låtit alla som vill komma och spela kostnadsfritt. Vissa pass har tränare kommit in och hjälpt till, även om verksamheten bygger på fritt spel med möjlighet att låna tennisrack och bollar. Förhoppningsvis leder projektet till att föreningen får fler medlemmar samt ökar beläggningen i hallen. Detta hjälper föreningen ekonomiskt framöver och ger ringar på vattnet. Då Falu TK är största tennisklubben i Dalarna kan det bli en vägvisare och ge sporten uppsving i hela regionen. Projektet pågår till december i år och förhoppningsvis med en fortsättning efter nyår.

 

 

 

Skribent: Tobias Hedwall
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss