Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Tennis, först ut som individuell idrott i lightform

  • Uppdaterad: 16 FEB 2017 13:52

Inom Dalaidrottens projekt Nya verksamhetsformer som pågick under 2016, provade tennis som första individuella idrott Lightkonceptet.

Klubbar inom bland annat fotboll och innebandy har tidigare anammat träning under enklare förhållanden så kallat Fotboll Light och Innebandy Light, tennis provade under vintern samma koncept. Falu Tennisklubbs satsning gick ut på att lägga till träningar som är fria och utan anmälningsplikt, det blev lyckosamt och är ett bevis på att det fungerar även i individuella idrotter.

Tennis Light är baserat på fritt spel men deltagarna får hjälp av klubbens tränare med grunderna i tennis. I sin strävan att bredda sporten gick Falu TK ut i skolor och bostadsområden där barnen normalt inte ”hittar” till tennisklubben. Det blev många nybörjare som kom i kontakt med racketsporten.

Till sin hjälp hade föreningen Tobias Hedwall projektledare för Nya verksamhetsformer. Tobias hjälpte till med rekryteringen, la upp programmet och fixade med en del praktiskt inför Tennis Light tillsammans med verksamhetsansvarig i Falu TK Mattias Pennonen.

Cirka 20 nya barn deltog och Falu TK räknar med att flera av dem vill fortsätta i den ordinarie verksamheten så småningom. Idén med Tennis Light är även presenterad för några av distriktets andra tennisklubbar, det blir spännande att se om fler hakar på.

Text: Tobias Hedwall

 

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss