Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Skol IF får unga att växa

Glädje, inspiration, arbetsvilja är bara några av de ord som beskriver tjejerna som anordnade ridtävlingen den 14 juni.
  • Uppdaterad: 22 JUN 2017 13:59

Tjejerna är aktiva i Svärdsjö Skol IF och har ett brinnande intresse för hästar. Tillsammans med en projektgrupp har de varit med och arrangerat ridtävlingen tidigare. De lägger stor vikt vid att förbättra eventet år från år.

”Det är viktigast att det är kul för alla, oavsett om du har ridit tidigare eller aldrig suttit på en häst.”

Många, både killar och tjejer visade stort intresse för tävlingen. Det var positivt att se många killar både i sekretariatet och som funktionärer. Skol IF har en förmåga att inte bara utbilda eleverna i organisation, planering och ledarskap, utan även inspirera alla att vilja vara med. Tävlingen sköttes till stor del helt av eleverna. Tidigt på morgonen riggades det tävlingsbanor och scheman m.m.

Vuxenstöden fanns på plats för att stötta om något skulle hände, men de kunde framförallt bara njuta under dagen och känna sig stolta över sina fantastiska elever.

Skol IF är ett fantastiskt sätt för elever att växa, utvecklas och få nya kontakter med elever från andra skolor. Framförallt är det kul och skapar nya möjligheter för barn och ungdom att röra på sig.

Text: Vinita Roth, idrottskonsulent

 

 

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Eva Palm Uhlin
Projektledare
Rörelsesatsning i skolan

010-459 03 13
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss