Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Enkelt att låna fritidsprylar i Hedemora

Fritidsbanken har nu kommit igång ordentligt i Hedemora. Vi åkte dit och kollade läget.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2018 12:56

I en källarlokal i Vasahallen finns Dalarnas senaste Fritidsbank där du kan låna sport- och friluftsutrustning. Och det är ett brett sortiment du finner när du kommer in i lokalen. Det finns allt från skidor, snowboards, skridskor och hockeyutrustning till skateboards och bollar av alla slag.

- Många blir förvånade och glatt överraskade att det är gratis att låna, säger Ahmed Al-Refaai som jobbar på Fritidsbanken i Hedemora.

Han och kollegan Tobias Östlund har själva satt sin prägel på lokalen på nedre botten i Vasahallen med hjälp av fritidschefen i Hedemora Lars-Åke Östlin. Trots källarläget har det blivit riktigt fint med Fritidsbankens färger vitt och grönt. De berättar att de fick in massor av nya prylar i samband med det landsomfattande uppropet ”Ge bort till sport”, som sammanföll med den officiella invigningen.

- Det bästa med att jobba i en Fritidsbank är alla nya människor vi träffar, säger Ahmed och får medhåll från sin kollega.

Uppskattningsvis runt 700–800 artiklar finns nu att välja mellan. De flesta som lånar är tonårskillar men förhoppningsvis hittar fler kategorier av människor till Fritidsbanken med tiden.

En vädjan om fler sommarprylar inför nästa vår kommer från killarna som också hoppas att fler personer upptäcker det breda utbudet. Det är ju trots allt som ett riktigt smörgåsbord för dem som vill prova nya aktiviteter. På en Fritidsbank är ju alla människor oavsett var man bor välkomna att låna prylarna gratis under två veckor och det finns ingen övre eller undre åldersgräns. Fritidsbanken i Hedemora startade tack vare samarbete med AME och Hedemora kommun.  Öppettiderna är måndagar klockan 16.00 – 19.00, tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 09.00 – 11.00 samt 13.00 – 15.00 och fredagar klockan 09.00 – 11.00. Då går det även bra att skänka utrustning som kanske ligger och tar plats i källaren.

Text och bild: Tobias Hedwall

 

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss