Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Falu Basket tar nya grepp

Efter att ha varit en idrott lite på sparlåga den senaste tiden i Falun gör nu Falu Basket en nysatsning. Bland annat med lektioner i skolorna.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2017 13:10

Basketen har en fin tradition i Falun och var en riktigt stor sport tidigare. På senare år har dock antal lag och spelare minskat vilket Falu Basket nu försöker ändra på.  Bland annat kommer de under hösten bedriva basketlektioner i skolorna. I skrivande stund är tre skolor inbokade för besök.

Många av eleverna som föreningen träffar är nyanlända och nya i föreningslivet i Sverige. Basket är ju en bra och enkel sport att komma igång med eftersom det inte krävs så mycket utrustning. I Sverige spelar dessutom nästan lika många flickor som pojkar basket. Falu Basket vill nu att alla ska få möjlighet att vara med och kommer att se till att kostnaden blir så låg som möjligt, bland annat genom samarbete med Dalaidrotten. Vi från Dalaidrotten hjälper bland annat styrelsen med idéer för utveckling och hjälper dem i sitt rekryteringstänk och även med praktiska uppgifter. Vi är även med dem ut i skolorna för att säkerställa informationen om hur föreningslivet fungerar i Sverige.

Förutom lektionerna kommer föreningen även ha öppna träningar där alla är välkomna. På detta sätt hoppas klubben kunna fylla på med nya spelare och med tiden kunna starta fler lag.

Är du sugen på att börja? För träningstider och info gå in på hemsidan www.falubasket.se

Text och bild: Tobias Hedwall

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss