Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Samverkan ger starkare friidrottsföreningar

  • Uppdaterad: 27 OKT 2016 13:21

Under 2013-2016 har Dalarnas Friidrottsförbund med stöd av Dalaidrotten bedrivit ett samverkansprojekt för att stärka och stötta friidrotten i Dalarna.

Det har varit en häftig resa som började med att tränarna på Friidrottsgymnasiet och Dala Sports Academy upplevde att friidrotten i Dalarna inte utvecklades i önskvärd takt där t ex antal deltagare på utbildningarna sjönk. Efter ett möte med föreningarna framkom ett antal idéer på olika utvecklingsområden. Men föreningarna var även noga med att påpeka att det behövdes någon som styrde, planerade och fixade, en koordinator helt enkelt.

Med stöd från Svenska Friidrottsförbundet och Idrottslyftet anställdes Torbjörn Eriksson som med sin erfarenhet och kompetens gjorde en kartläggning tillsammans med respektive förening. Där framkom deras behov och önskemål. Dalaidrotten fanns med som stöd i arbetet.

Därefter anställdes Marit Söderqvist som med sin entusiasm och sitt ”nytänk” strukturerade upp verksamheten i olika arenor t ex ungdomsläger, samverkanskonferens, söndagsträningar, gemensamma resor, föreningsutveckling.

Även fast projektet är avslutat så fortsätter samverkan mellan föreningarna! Under 2016 har t ex Djurmo Sifferbo IF och Leksands Friidrottsklubb tillsammans planerat och genomfört den årliga samverkanskonferensen. I år med bl. a. förbundskapten Karin Torneklint som föreläsare. Kvarnsvedens GoIF friidrott och Ludvika FFI hjälptes åt att arrangera Dalalägret. Det finns även exempel på tränare som hjälper aktiva i olika föreningar vilket verkligen är ett bevis på att man sätter individen i fokus och inte ser varandra som konkurrenter.

Tänk vad vi kan åstadkomma genom att hjälpas åt. Ett mycket bra exempel på en satsning som verkligen gett effekt!

Text: Catharina Jonsson

 

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Catharina Jonsson
Verksamhetsledare

010-459 03 01
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss