Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

OS-mästarinna på välbesökt idrottsfrukost

Det är inte varje dag vår populära idrottsfrukost får besök av en OS-guldmedaljör. Men på Lugnet 4 oktober berättade Faluns Jenny Rissveds om sin fantastiska guldsaga.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2016 11:11

Knappt 50 personer hade skippat frukosten hemma och begett sig till Lugnet för att ta del av Jenny Rissveds upplevelser i samband med OS-guldet i mountainbike. Det var ju på OS i Rio som Faluns ”nya” cykelstjärna fick till en riktig fullträff och vann guldet i damernas terränglopp.

I en utfrågning ledd av Falu CK´s ordförande Ulf Gustafsson under vår välbesökta idrottsfrukost, berättade Jenny om sina upplevelser under och efter sitt dramatiska lopp. Hon kom även in på sina mål- och förhoppningar för framtiden.

- Det var faktiskt länge oklart om jag skulle komma till start på OS då konkurrensen om platserna är stenhård så det var inte förrän i juni jag kunde börja uppladdningen. Dessutom råkade jag ut för en onödig vurpa på träning några dagar innan loppet, då jag bland annat fick sy i armbågen och knät, berättade Jenny Rissveds.

- Kanske låter det som en floskel men jag försökte bara fokusera på att ha kul på cykeln och inte så mycket på resultatet. Det var inte så svårt då jag gillade banan, fotsatte Jenny.

Dessutom visade ju falutjejen upp ett osedvanligt lugnt för att vara OS-debutant då hon trots att kedjan hoppade på det andra varvet, metodiskt cyklade ikapp och så småningom förbi konkurrenterna.

- Tycker det visar att det inte bara är träningstimmarna som räknas utan mentala biten är oerhört viktigt, sa cykelstjärnan.

Tiden efter guldet har inneburit lite av en ny värld för henne. Mängder av intervjuer och sponsoruppdrag har hon gjort men även hunnit vila ut lite mellan varven. Hon känner sig väldigt motiverad för framtiden och tillade att ett guld i senior-VM vore ett realistiskt mål efter denna drömsommar.

Falu CK och hela cykelsporten har fått ett rejält uppsving efter Jenny Rissveds framgångar med många nya intresserade cyklister. Och det var en nöjd frukostpublik (rekord i antal åhörare för i år) som fick en inspirerande start på dagen.

Text och bild: Tobias Hedwall

 

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Tobias Hedwall
Projektledare, Fritidsbanken

010-459 03 12
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss