Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott för alla – integration i Trängslet

  • Uppdaterad: 20 OKT 2016 13:18

Fotbollsträning på Särna IP har varit mycket uppskattad av asylsökande boende i Trängslet, de har fått ett välkommet avbrott i vardagen. Varje torsdag förmiddag under 16 veckor har det bedrivits fotbollsträning i Särna SK.

Bussen från Trängslets flyktingförläggning kom kl. 9.30, alltid med 15-20 träningsvilliga killar, säger Christina Nilsson initiativtagare till projektet. Det var även Christina som såg till att medels söktes från Dalaidrottens projekt Idrott för alla – integration.

Ett fantastiskt projektet startades för asylsökande med skidåkning, som senare avlöstes av fotboll och nu också volleyboll.

Asylsökande har lånat skidutrustning från Särna SK och tränat med Christina Nilsson, samt åkt Öppet Spår 9 km.

Det har spelats fotbollsmatcher i Särna mot de ensamkommande som bor i Särna och även matcher i Trängslet mot bl.a. Åsen. Efter träningspasset har det bjudits på fika i Kyrkbacksgården.

På tisdagarna är det vollybollträning i gympasalen, den aktiviteten fortsätter året ut så länge det finns intresse, säger Christina.

 

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Stefan Olsson
Idrottskonsulent

070-258 55 21
This is a mailto link

Målet nått för glada afghaner

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss