Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Handbollsfitness - Nya idrottsformer

Handbollsfitness med Barkens handbollförening och Må Bättre
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2017 13:54

I södra Dalarna närmare bestämt i Smedjebacken har Barkens handbollsförening startat upp en ny verksamhet tillsammans med gymkedjan Må Bättre. Medlemmarna erbjuds att träna och spela handboll på ett nytt sätt, man varvar mjukhandbollspel (mindre plan, mjukboll och ingen kroppskontakt) med fysträning i form av cirkelträning. Passen kan variera beroende på antal deltagare och man använder den egna kroppen som redskap.

Musik och rörelseglädje är huvudingredienser och alla kan vara med, från nybörjare som aldrig tidigare spelat handboll till ”avdankade” spelare som slutat av olika anledningar, ålder, skador, lagbrist o.s.v.

Uppslutningen kring passen har varit god hittills och det är blandat killar och tjejer från 17 år upp till 50-plus. Det finns vissa deltagare med t.ex. korsbandskador och onda ryggar men som ändå kan delta, vilket visar att det är en skonsam träningsform.

I Danmark har denna träningsform blivit väldigt populär och man har t.o.m. startat pensionärsgrupper som kan träna på dagtid. Kanske kan det ev. bli verklighet till hösten i Smedjebacken?

Till sommaren kommer aktiviteter att bedrivas vid Prästabadet där det både finns beachplaner för handboll, fotboll och volleyboll.

Alla som tycker om att röra på sig, träffa kompisar och inte har lag att spela i är välkomna till denna verksamhet. Allt som krävs är att man är medlem i handbollsklubben eller kund hos Må Bättre Ludvika/Smedjebacken.

Skribent: Karin Boström
Epost: This is a mailto link

Kontakta Barken

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss