Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stora Stöten Swimrun

  • Skapad: 21 JAN 2016 10:54

Falu Simsällskap är en förening som alltid är på tå, tänker nytt och tänker framåt. Under 2015 erbjöd föreningen för första gången Swimrun som är det trendigaste man kan hålla på med just nu inom uthållighetsidrott. Sporten går ut på att utövaren växlar mellan simning och löpning utan att stanna. Skorna behålls på under simsträckorna och våtdräkten är på under löpningen. Tävlingen i Falun arrangerades i samband med Scandinavian Outdoor Games som genomförs under en helg i maj med Lugnetanläggningen som bas.  

Tävlingen gick av stapeln lördagen den 30 maj och deltagarna vaknande denna dag till ett kylslaget och regnigt Falun. Det blev en tuff men lyckad premiär av Stora Stöten Swimrun. Med 9 grader i luften och 11-12 grader i vattnet blev tävlingen en utmaning utöver det vanliga. Banan bestod av 23 km löpning fördelat på 10 löpsträckor och 2,8 km simning i 9 olika vattendrag. En tuff och utmanande bana, berättar herrvinnaren Joakim Axelsson från Halmstad. Annars var det favoriten Clas Björling som direkt satte färg på loppet. Efter den fjärde simningen i Djuptjärn började Clas dock må dåligt och tvingades bryta loppet.

Damsegrarinnan heter Jenny Nilsson från Falun och vann i överlägsen stil.

Dalaidrottens bussar bistod deltagarna med transport av bland annat kläder till målgången och skjuts tillbaka till starten för de frusna deltagarna.

Text: Eva Lignell, verksamhetsledare

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Eva Lignell
Verksamhetsledare

010 459 03 06
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss