Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Löpteknik – teori och praktik med Harri Kettonen

  • Skapad: 21 MAR 2016 10:50

Vi upplever just nu en fantastisk motionsvåg i Sverige. Allt fler vill lära sig tekniken för att löprundan ska kännas lättare eller skidtagen bli mer effektiva. Dalaidrotten vill själklart tillmötesgå behoven och erbjöd i maj en föreläsning om löpteknik med Harri Kettonen.

Harri menar att löpningen lättare och roligare genom att utveckla din löpteknik. Bra löpteknik bidrar dessutom till att undvika skador.

Harri Ketonen har idrottat sedan 10-årsåldern, framför allt med uthållighetsidrotter och speciellt löpning. Det han brinner för allra mest är medel- och långdistanslöp­ning.

Harri är en tävlingsmänniska som gillar utmaningar. Han kommer från Finland och har bott i Sverige sedan 1985. Han har ca 8 års erfarenhet som tränare åt vuxna och ungdomar från 12 år och uppåt och är en av tränarna i den nystartade träningsgruppen för lång- och medeldistanslöpning i Falu IK.

Deltagarna på föreläsningen ville gärna ha en uppföljning för att få möjlighet att också få prova löpteknik i praktiken. I slutet av oktober samlades ett tjugofemtal aktiva löpare i olika åldrar för att under ledning av Harri testa löpskolning och slipa på detaljer i rörelsemönster, helt enkelt lära sig löpa mer effektivt. Definitivt en föreläsningsform som det finns anledning att utveckla och fortsätta att erbjuda.

Text: Eva Lignell, verksamhetsledare

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Eva Lignell
Verksamhetsledare

010 459 03 06
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss