Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Integration - Idrott för alla en styrka inom idrotten

  • Uppdaterad: 21 JAN 2016 13:51

Idrotten som mötesplats och brygga över kulturer är ingenting nytt. Det har länge varit idrottens styrka att på planen eller arenan är alla lika inför den idrott som utövas, oavsett kultur, etnicitet, sexuell läggning etc.

Tack vare idrottens förmåga att integrera människor i samhället fick Riksidrottsförbundet under 2015 ett särskilt uppdrag från regeringen gällande integration av nyanlända. Uppdraget har under hösten 2015 vuxit till att omfatta en större målgrupp. Från Dalarnas Idrottsförbunds sida står ”idrott för alla” i fokus. Med det menar vi att vi tar fasta på att möta behoven hos de som idag står långt ifrån idrottsrörelsen. Det kan handla om barn som lever under ekonomisk utsatthet och därav ej kan idrotta, eller människor som är nya i vårt land och genom idrotten enklare kan lära sig den svenska kulturen och därmed integreras både snabbare och enklare. Vi ser framför oss att detta viktiga uppdrag med all tydlighet kommer påvisa idrottens viktiga samhällsfunktion de kommande åren.

Text: David Bergström, distriktidrottschef


Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss