Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Ulf Bond

Idrottspolitik

  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:41

Ett av de viktigaste uppdragen Dalarnas Idrottsförbunds styrelse har är att företräda den samlade idrottsrörelsen. Att genom idrottspolitiskt påverkansarbete påvisa idrottens betydelse både lokalt och regionalt. Styrelsen har därav medvetet förlagt styrelsemöten till olika kommuner, detta med syfte att kunna möta lokalpolitiker och beslutfattare med lokala frågor. Möten med landstinget och folkrörelseberedningen är ett av årets viktigaste möten. Där beslutas om det stöd Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna skall få regionalt. Under valet 2014 bjöds samtliga partidistrikt in till dialog. Under dialogerna framkom ett tydligt behov av idrottspolitiska program i samtliga partier. En fråga som blir aktuell att följa upp i kommande val.

En av de viktigaste frågorna på den idrottspolitiska dagordningen har varit den allt mer ökande administrationen. Allt fler myndigheter ställer högre krav på de ideella idrottsföreningarna att uppfylla högt ställda krav. I många fall samma krav som företag har. Detta påverkar den ideella föreningen negativt både i form av ökade kostnader och ökad administration. Denna fråga är något som lyfts till debatt vid upprepade möten

Styrelsen tillsammans med kansliet har under 2015 tagit fram 21st nyckeltal som med tydlighet visar på skillnader i förutsättningar för idrotten i de olika kommunerna. Detta underlag kommer ligga som grund för det idrottspolitiska arbetet kommande period. Styrelsen har även fördelat ansvaret sinsemellan där varje ledamot har ansvar för att driva idrottspolitiskt påverkansarbete i ett antal kommuner. Vi hoppas detta skall ge den effekt som behövs för att förbättra förutsättningarna för idrotten i Dalarna.

Text: David Bergström, distriktidrottschef

 

 


Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss