Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrotten utvecklas med hjälp av SISU Idrottsutbildarna

  • Skapad: 10 MAR 2016 12:29

Basen i SISU Idrottsutbildarnas verksamhet är att bidra till att utveckla idrotten i Dalarna. Själva idrotten genomförs i våra idrottsföreningar och det är där vi kan göra skillnad. Med hjälp av våra personella resurser, idrottens finansiella stöd till idrotten och med folkbildningens metoder tror vi att idrottsrörelsen kan ta de kliv framåt som är nödvändiga för att tillmötesgå behov och önskemål om hur idrott ska bedrivas för att attrahera. Frågan som dock dyker upp och blir mer och mer aktuell är om hur väl folkbildningens metoder passar in i det samhälle vi lever i. Folkbildningen som metod är bra. Vi tror att mötet många gånger är nyckeln till framgång. Men vi ser ett ökat behov av att göra det på andra sätt (digitalt) eller att till och med minimera mötestiden och fokusera på verksamheten. Vi bör nog fundera över folkbildningens roll i framtiden men framför allt folkbildningen som grund för fördelning av idrottens pengar till distrikten.

Att driva utvecklingsfrågor, utbilda och supporta med kunskap om allt från hur en förening ska skötas till hur verksamheten ska rapporteras men kanske framför allt att inspirera till att tänka nytt för att möta framtiden – det är SISU Idrottsutbildarnas viktigaste roll. Vi har också goda möjligheter att hjälpa till med finansiering till de utvecklingsinsatser som föreningen vill göra genom Idrottslyftet.

Idrottskonsulenterna är SISU Idrottsutbildarnas viktigaste verktyg. Med pedagogisk kompetens och både bred och djup kunskap om idrottsrörelsen har de möjlighet att hjälpa till att skapa de förutsättningar som hjälper idrottsföreningarna i Dalarna att utvecklas. Genom uppsökande verksamhet och genom att skapa värdefulla relationer till föreningar och dess ledare bidrar vi till detta. Vi samverkar idag med runt 300 idrottföreningar, vi är tillsammans sju personer som ansvarar för ett antal idrotter per konsulent. I Dalarna finns 68 idrotter representerade av totalt 71 som är anslutna till Riksidrottsförbundet.  

Text: Eva Lignell, verksamhetsledare

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Eva Lignell
Verksamhetsledare

010 459 03 06
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss