Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens himmel och helvete

Idrottssverige är fullt av olika mer eller mindre påhittade teorier om hur träning ska bedrivas på bästa sätt för att nå resultat. Men hur hårt ska barn och ungdomar egentligen träna? Hur ska tränaren uppträda? Och varför är det så viktigt att vinna?
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:25

Idrottens himmel och helvete är en programserie om krossade drömmar, starka känslor och vilka konsekvenser vuxenvärderingar får för barn- och ungdomsidrotten. Men det är även en programserie som visar de goda exemplen när idrotten är som allra bäst.

Under verksamhetsåret har SVT 1 visat program med olika teman och under efterföljande lördag har SR sänt ett radioprogram med diskussioner och samtal. Dalaidrotten har på olika sätt marknadsfört detta för att inspirera så många som möjligt att ta del av ny kunskap samt reflektera över sitt eget beteende som tränare, ledare, föräldrar etc. Vi har också marknadsfört den samtalsplan som finns tillförfogande kring varje avsnitt för att uppmuntra föreningarna att fortsätta diskussionen. Detta har verkligen gett oss nya möjligheter att nå ut med kunskap, inspiration förhoppningsvis reflektion. 

Text: Catharina Jonsson, idrottskonsulent


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Catharina Jonsson
Verksamhetsledare

010-459 03 01
This is a mailto link

Ta diskussionen vidare

Ta diskussionen vidare i din förening. I samtalsunderlaget är frågorna till de olika avsnitten kopplade till specifika klipp ur programmen.

Kontakta din idrottskonsulent så får du tips och råd.

Läs mer

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss