Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sommarkul med chans att prova olika idrotter

  • Uppdaterad: 05 SEP 2019 11:58

Sommarlovslediga barn provade olika idrotter. Under två veckor erbjöds: tennis, handboll, golf, friidrott och fotboll. Barnen delades in i grupper där de yngre barnen 7-9 år deltog under förmiddagen, medan de äldre 10-12 år var på plats och rörde på sig hela dagen.  

Unga ledare hade fått sommarjobb under två veckor genom Smedjebackens kommun. Ett roligt och ansvarsfullt uppdrag. 

Det blev en suverän möjlighet för barnen att testa olika idrotter utan kostnad, Sommarkul var gratis tack vare stöd från kommunen och idrottsföreningarna som ställde upp ideellt under dessa veckor. 

Vår idrottskonsulent Karin Knalin Boström fanns med på ett hörn och stöttade ledarna med råd och planering. Men det mesta skötte ungdomsledarna själva, de var väldigt duktiga och fina förebilder för barnen, säger Knalin. 

Varje dag sponsrade ICA och Konsum med frukt till barnen, det var vi jätteglada och tacksamma över, säger Knalin. Det gav snabb energi så att barnen orkade leka och ha roligt hela dagen. 

Att äta rätt är ett av de ämnen som vi pratar mycket med barnen om under Sommarkul, sömn, rätt mat och rörelse är viktigt för att man ska må bra. 

Därför erbjöd SISU Idrottsutbildarna olika utbildningspass för barnen där vi tillsammans pratade om mat och idrott, att vara en bra kompis (teambuilding), rörelseförståelse, Barnens spelregler och attityder mot domare. 

Detta var en plats av många som under några sommarlovsveckor fick ta del av utbildningspassen. Sommaren 2019 genomförde vi ca 500 utbildningspass/föreläsningar vid sommaridrottsskolor runt om i Dalarna, där vi samtalade om dessa för oss alla så angelägna ämnen.

I Smedjebacken var de härliga ledarna: Said, Axel, Frode, Vendela, Ronja och Celine. Stort tack till er alla!

Skribent: Karin Bostöm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss