Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Samsyn domare inom lagidrotterna - Puck eller boll, domaren spelar roll!

2016-05-06 09:15

I Idrottens Hus i Falun firas det med tårta, anledningen är beskedet från Allmänna Arvsfonden, det treåriga projektet ”Puck eller boll, domaren spelar roll” har beviljats.
  • Uppdaterad: 2016-11-09 13:09

Karin ”Knalin” Boström, som är initiativtagare till ansökan, fick idén redan 2015 då hon mötte unga och väldigt osäkra domare på handbollsplanen. Här föddes tanken på hur vi skulle kunna stötta de unga domarna och hjälpa dem att få en bra utbildning. Alla lagidrotter har unga domare och att mötas över idrottsgränserna som domare är inget som man gjort tidigare.

Domaransvariga bjöds in från specialidrottsdistriktförbunden, det som från början var en idé växte fram och blev en ansökan till Allmänna Arvsfonden. I december 2015 skickade Dalarnas Idrottsförbund in ansökan och den 30 april blev ansökan beviljad, ett riktigt glädjebesked för alla som varit inblandade.

Projektet är ett unikt samarbetsprojekt inom lagidrotterna för att utöka domarkåren med fokus på: fler tjejer, ökad integration, att behålla och stötta våra unga domare genom samarbete över idrottsgränserna.

Syftet med projekt är att: få till ett bättre klimat, en bättre arbetsmiljö för våra unga domare inom lagidrotterna, att fler tjejer ska våga/vilja döma, skapa en större mångfald inom domarkåren och förbättra utbildningarna så den blir mer anpassade till målgruppen.

Samsyn domare inom lagidrotterna, är genom medel från Idrottslyftet påbörjat, pga att frågan var så angelägen. Allmänna Arvsfondens beviljande av vår ansökan möjliggör att projektet kan bli större, bättre och pågå längre.

 

 

 

 -

Epost: This is a mailto link

Samsyn domare inom lagidrotterna

Samsyn domare inom lagidrotterna
Ett forum för att diskutera domarsituationen i länet, rekrytera nya målgrupper och behålla unga domare genom bättre utbildning samt arbeta med ett ökat värdegrundsarbete ute i klubbarna.

Läs mer

Kontaktperson

Karin Boström
Idrottskonsulent

010-459 03 05
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss