Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

En del av hela livet

Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verk­samhet som möjligt.

Livslångt idrottande

  • Uppdaterad: 29 JUN 2017 11:54

Svensk Idrott ska vidareutvecklas så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet. För att uppnå detta behöver föreningsmiljön vara utvecklande och glädjefylld. Alla oavsett bak­grund, sociala eller ekonomiska förutsättningar, ska känna gemenskap i föreningen.

För att fler ska vilja vara med behö­ver idrottsrörelsen också utveckla nya tränings- och tävlingsformer som efterfrågas och tillgången till anläggningar behöver öka. Detta sammanta­get ger goda förutsättningar för att fler kommer att idrotta i föreningar i framtiden på såväl barn-, ungdoms- och motionsnivå och detta leder också till en elitidrott i världsklass.

Med ambitionen att vara en rörelse för livslång idrott, behöver det traditionella synsättet där idrottsrörelsen kan il­lustreras som en pyramid med en bred bas som utgör barn- och ungdomsidrotten och en spetsig topp i form av elitidrotten, förändras. Vi vill flytta den streckade linjen i nedanstående figur i pilens riktning så att fler blir engagerade inom idrottsrörelsen. Ledorden är: så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verk­samhet som möjligt.

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss