Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott för alla

Inkludering handlar om att ta tillvara på möjligheter och undanröja hinder. Att vi på alla plan och nivåer tar tillvara på olika kompetenser, erfarenheter och talanger. Dalarnas Idrottsförbund delar Riksidrottsförbundets övergripande mål om allas lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett bakgrund.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2019 15:19

Idrottens värdegrund vilar på fyra fundament: glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med samt rent spel. Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Inom idrottsfamiljen ska alla värderas lika oavsett kön, etnicitet, ålder, sexuell läggning, funktionshinder eller trosuppfattning.

Idrotten äger den största mötesplatsen i Dalarna där vi möts som föräldrar, ledare, spelare, domare och vänner. Idrotten som en integrationsarena är en fråga om vad olika aktörer gör när olika grupper möts och på vilket sätt människor tillåts påverka verksamhetens mål och mening. Det handlar om delaktighet och påverkan. Därför är det viktigt att vi skapar en miljö där dessa möten kännetecknas av delaktighet, kamratskap och gränsöverskridning.

Dalarnas Idrottsförbund arbetar med olika insatser för föreningar som varit aktiva i mångfaldsarbetet. Vårt huvudfokus är att förändra attityder och värderingar för att individers olikhet ska ses, förstås, värdesättas och tillvaratas. På så sätt rustar vi föreningarna med kompetens, verktyg och möjligheter för att så bra som möjligt arbeta för en mer öppen rekrytering och organisation.

Vill er idrottsförening utveckla verksamheten och engagera er?
Kontakta oss, så berättar vi mer om vilka möjligheter/förutsättningar som finns för din förening.

Skribent: Sheyma Sheikhnur
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Sheyma Sheikhnur
Integrationskoordinator i:
Avesta, Borlänge, Falun, Hedemora, Leksand, Smedjebacken och Säter

010-459 03 09
This is a mailto link

Kontaktperson

Hanna Nooni
Integrationskoordinator i:
Gagnef, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalen

010-459 03 22
This is a mailto link

Stödlinje för idrottsledare

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss