Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott för alla

Regeringen har beslutat att förstärka anslaget till idrottsrörelsen för att skapa goda förutsättningar för nyanlända och personer i etableringsprocessen att bli delaktiga i det svenska samhället.
  • Uppdaterad: 26 APR 2018 15:46

Idrotten har ett internationellt språk. Föreningsidrotten är öppen för alla oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning, fysisk eller psykisk förutsättning. Det finns plats för barn, ungdomar och vuxna, pojkar och flickor, män och kvinnor från alla samhällsskikt och olika idrottsliga ambitionsnivåer. Svensk idrott är och vill vara ännu mer inkluderande och därmed vara en motvikt i ett samhälle där segregation och utanförskap är växande problem.

Integration handlar om att känna sig delaktig i samhället. Idrotten är ett sätt att känna gemenskap och delaktighet. Detta förutsätter ömsesidig respekt och förståelse mellan människor, samt kunskap om varandras kultur, synsätt och ide om hur samhället ska se ut, vilket medför jämlikhet och samförstånd.

Tyvärr finns många trösklar som gör det svårt för många att vara med i gemenskapen föreningsidrotten erbjuder. Därför vill idrottsrörelsen ytterligare stärka arbetet med mångfald och inkludering i föreningar. Detta är i linje med idrottsrörelsens nya strategiarbete:

  • Livslångt idrottande
  • Värdegrunden är vår styrka   
  • Idrott i förening       
  • Idrotten gör Sverige starkare

Med andra ord; så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt.

Behöver er förening stöd för att inkludera flera?
Gör ni något i er förening för att skapa förutsättningar för flera att vara med? Vill ni ha stöd och hjälp i att kunna lyckas i er ambition? Ta kontakt med oss.

Här finns möjlighet att söka etableringsmedel 

 

Skribent: Sheyma Sheikhnur
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Sheyma Sheikhnur
Integrationskoordinator

010-459 03 09
This is a mailto link

Ny stödlinje för idrottsledare

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss