Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nu har vi börjat boka in Kommunträffar för hösten, Ludvika och Avesta den 4 september, Leksand den 11 september och den 24 september är vi i Falun, vill ni ha en träff i er kommun, hör av er till Karin Boström eller din idrottskonsulent.

Inbjudningarna med anmälningslänk hittar i till vänster

Samsyn ett unikt samarbete

Under våren 2017 har ett unikt samarbete startat mellan våra stora lagidrotter i Dalarna, det är specialidrottsdistriktsförbunden inom ishockey, handboll, bandy, innebandy och fotboll som beslutat underteckna gemensamma riktlinjer ”Samsyn”, med syfte att underlätta för barn och ungdomar att kunna delta i flera idrotter. En förändringsresa som går i linje med Riksidrottsförbundet strategi 2025. Ny syn på träning och tävling
  • Uppdaterad: 21 AUG 2018 15:53

Samsyn startade i Gästrikland för mer än 10 år sedan och har sedan spridit sig i landet. Barn som får möjlighet att testa och delta i flera idrotter får en ökad rörelseförståelse och bättre hälsa genom minskad skaderisk, säger forskningen. Barn som har roligt, mår bra och känner att de utvecklas, vill, kan och vågar fortsätter att idrotta

Visionen är Vårt bästa för barnens bästa

Våra ledord är samverkan - kommunikation – uppföljning

I kalenderna här bredvid publicerar vi alla lagidrotters större arrangemang samt distiktslags samlingar för att underlätta planeringen, Samsynsarbetsgrupp träffas två gånger per år för att planera i samsynsanda, i maj och oktober.

Till höger på sidan finns ett formulär där man kan skicka in ärenden om man upplever att Samsyns inte efterföljs av ett Specialförbund, förening eller enskild ledare.

 

 

Skribent: Karin Boström
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Karin Boström
Idrottskonsulent

010-459 03 05
This is a mailto link

Samsyn formulär

Det här formuläret är till för dig som har upplevt en situation som du tycker strider mot riktlinjerna i Samsyn. 

Läs mer

Samsyn - arbetsdokument

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss