Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nu har vi bröjat boka in Kommunträffar först ut är Smedjebacken den 30 oktober

Samsyn ett unikt samarbete

Under våren 2017 har ett unikt samarbete startat mellan våra stora lagidrotter i Dalarna, det är specialidrottsdistriktsförbunden inom ishockey, handboll, bandy, innebandy och fotboll som beslutat underteckna gemensamma riktlinjer ”Samsyn”, med syfte att underlätta för barn och ungdomar att kunna delta i flera idrotter. En förändringsresa som går i linje med Riksidrottsförbundet strategi 2025. Ny syn på träning och tävling
  • Uppdaterad: 2018-08-21 15:53

Samsyn startade i Gästrikland och sprider sig nu till flera distrikt. En framgångsnyckel är att distriktsförbunden och SISU Idrottsutbildarna har varit med som stöd i processen och kommer fortsättningsvis att vara koordinatorer för Samsyns-arbetet i distriktet.

Visionen är Vårt bästa för barnens bästa

Våra ledord är samverkan - kommunikation – uppföljning

I kalenderna här bredvid kommer vi att publicera alla lagidrotters större arranangemang samt distiktslags samlingar för att underlätta planeringen, Samsynsarbetsgrupp träffas två gånger per år för att planera i samsynsanda, i maj och oktober.

Mötesplats SAMSYN

Boka in onsdagen den 11 september, då kommer ni att få möjlighet att träffa och lyssna på Jens Bergenström, fd spelare i Leksands IF och Camilla Granelid nuvarande förbundskapten för U 19 damlandslaget i innebandy. Hör deras berättelser från ungdomsåren. De ger sin syn på Samsyn, samt hur de ser på tidig specialisering. 

Det blir också en paneldebatt där Jens och Camilla ingår samt de unga innebandyspelarna Ida Eliasson och Frida Backlund. De kommer bli intervjuade av Peo Karlström, hur ser de på tidigt specialisering och vad var det som gjorde att de valde att satsa på en elitkarriär i just sina sporter?

 

 

Skribent: Karin Boström
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Karin Boström
Idrottskonsulent

010-459 03 05
This is a mailto link

Samsyn formulär

Det här formuläret är till för dig som har upplevt en situation som du tycker strider mot riktlinjerna i Samsyn. 

Läs mer

Samsyn - arbetsdokument

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss