Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Boka besök av Glenn eller Madicken i er förening

22 JAN 2019 16:06
Puck eller Boll – Domaren spelar roll erbjuder alla lagidrottsföreningar i Dalarna ett kostnadsfritt besök av projektet.
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 12:50

Ett domarprojekt som syftar till att förbättra klimatet för unga domare inom lagidrotterna i Dalarna. Många ungdomsdomare upplever att klimatet kan vara tufft och att det resulterar i en avvägning huruvida de ska fortsätta döma eller inte. Tillsammans kan vi skapa ett bra klimat för domare och möjliggöra för fler att lämna idrottsplanen med en positiv idrottsupplevelse.

Besöket riktar sig till aktiva i ålder 12 – 16 år. De aktiva får möjlighet att träffa bland annat FIFA-domaren Glenn Nyberg och fotbollsdomaren Madicken Wikström. Glenn och Madicken diskuterar tillsammans med gruppen vilka attityder och jargonger som finns i omklädningsrummet, på planen och mot domaren?

Spelarna får även insyn i domarens vardag, ev. karriärmöjligheter samt hur en domare bör uppträda mot spelarna och tvärtom.

Besöket är kostnadsfritt för föreningen och tar cirka 45 minuter. Givetvis går det även bra att bjuda in flera lag till samma tillfälle.

Kontaktuppgifterna till Glenn och Madicken är:
This is a mailto link
This is a mailto link

Det går även bra att kontakta projektledaren Olivia Justin:
Tel. 010-459 03 02 alt. This is a mailto link 

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss