Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Puck eller boll - Domaren spelar roll

  • Uppdaterad: 07 NOV 2017 14:22
Puck eller boll i er förening
välj bland våra erbjudande till idrotten
Träff med styrelsen
Träff med ledare och föräldrar
Träff med spelare 

 

Att vara domare ska vara en rolig och viktig uppgift. Som domare ska man känna ett gott stöd från föreningarna samt sin omgivning. Hösten 2016 startade därför Dalarnas Idrottsförbund tillsammans med lagidrotterna ett specifikt domarprojekt som döptes till Puck eller Boll – Domaren spelar roll. Projektet som finansieras av Arvsfonden syftar till att skapa en bättre arbetsmiljö för våra unga domare mellan 15-25 år. Det gäller domare som dömer inom idrotterna - ishockey, handboll, fotboll, bandy samt innebandy.  

Vi vill med projektet stärka domarens roll genom att besöka föreningar och dess aktiva för att tillsammans diskutera domarens viktiga och "inte alltid” så lätta uppgift. Varje förening som väljer att delta i projektet erbjuds kostnadsfritt material, matchvärdsvästar, rollups, banderoller eller beachflaggor

Puck eller Boll är ett projekt som behövs i flera avseenden, inte minst när det gäller den rådande domarbristen inom respektive idrott, där kvinnliga domare är en minoritet. Genom projektet och arbetet med föreningar, skolor och medverkan i andra idrottsliga sammanhang hoppas vi kunna locka fler till en öppen och välkomnande idrottsmiljö.  

I september 2019 avslutas projektet och övergår i ordinarieverksamhet.

Skribent: Karin Boström
Epost: This is a mailto link

Arvsfonden

Kontaktperson

Karin Boström
Idrottskonsulent

010-459 03 05
This is a mailto link

Facebook

 

Vision och värdegrund

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss