Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fritidsbanken

Vi vill att möjligheten ska finnas till lån av utrustning för såväl fritidsaktiviteter som organiserade idrottsaktiviteter. Dalaidrotten har därför ett samarbete med Fritidsbanken för att utveckla vår verksamhet, skapa ett långsiktigt lokalt engagemang och möjliggöra för fler att börja idrotta.
  • Uppdaterad: 2017-06-29 11:54

Det är viktigt att hålla ner kostnaderna för idrottsutövande så att fler får möjlighet att prova och ges en möjlighet att vara med. Ett sätt att hålla ner kostnaderna för idrottsutövande kan vara att hjälpa barn, men även vuxna med låneutrustning. Därför har vi ett samarbete med Fritidsbanken.

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, snowboards, och mycket mer. Alla kan låna och allt är gratis.

På samma sätt som våra bibliotek bidrar till att öka läsandet hoppas vi att det här kommer att bidra till att Fritidsbanken får fler att idrotta.  Att låna utrustning gör det enklare att prova på olika idrotter samt att arrangera eller delta i spontanidrottsaktiviteter. Med vår satsning på Fritidsbanken hoppas vi kunna hitta nya idrottsutövare och det i sin tur gynnar våra idrottsföreningar.

Fritidsbanken är en egen organisation och idrotten ser värdet av det arbete som bedrivs och vill därför vara med och stödja etableringen och stärka kopplingen till det lokala föreningslivet.

Fritidsbanken finns i Vansbro men planer finns på fler orter. 
Ett liknande initiativ, Sportoteket finns i Avesta och Borlänge.

För mer information kontakta Tobias Hedwall, projektledare
076-141 75 74 alt. 023-454 50 vx
This is a mailto link

 

 

 

 

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Tobias Hedwall
Projektledare, Fritidsbanken

010-459 03 12
This is a mailto link

För mer information

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss