Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

En del av uppväxten

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening.

Barn- och ungdomsidrott

  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 15:39

Idrott är ofta ett naturligt inslag i uppväxten. Idrottsrörelsen har ett stort ansvar för att verksamheten bedrivs på ett bra sätt. Tävling kan vara positivt men resultatet bör inte vara i fokus. Det är också viktigt att alla får vara med.

Idrotten är en viktig del av livet för många barn och ungdomar. Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening.

Det ger idrottsrörelsen ett stort ansvar för att verksamheten bedrivs på ett bra sätt. All idrott för barn ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv.

I varje idrottsdistrikt finns en sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott. Som förening, ledare, förälder eller barn kan du vända dig hit.

Hos oss i Dalarna är det Catharina Jonsson. Uppdraget är att sprida kunskap och höja idrottsföreningarnas kompetens kring hur en sund barn- och ungdomsidrott bedrivs baserad på forskning och fakta. Catharina finns till hands för att stötta idrottsföreningarna när de vill utveckla sin verksamhet och har även möjlighet att vägleda idrottsföreningar vid eventuella konflikter.

Riktlinjer för barn- och ungdomsidrott

Läs mer

Idrottens himmel & helvete

Läs mer

Kontaktperson

Catharina Jonsson
Verksamhetsledare

010-459 03 01
This is a mailto link

Idrotten vill

Samsyn

Ett unikt samarbete mellan våra stora lagidrotter, som beslutat om gemensamma riktlinjer; Med syfte att underlätta för barn och ungdomar att kunna delta i flera idrotter.

Läs mer

Barnens spelregler

Skapa trygga idrottsmiljöer

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss