Hoppa till sidans innehåll

Dala Sports Academy Elit arbetar kontinuerligt för att vara den ledande kraft som skapar rätt förutsättningar för elitaktiva att utvecklas inom sin idrott.

Friidrottens inomhussäsong är inne i sin mästerskapsperiod

Mats Olsson, friidrottstränare berättar om inomhussäsongen och innevarande mästerskapsperiod.
  • Uppdaterad: 2018-03-22 11:17

ISM 17-18 februari
Grete Ahlberg tog sin första senior SM medalj i form av silver i viktkastningen, med ett kast på 18,65m.

Sara Lennman tog även hon SM silver, men för henne handlade det om kulstötning, hon stötte 15,27m.

Snabba sprinttjejer
Josefin Palm sprang 60m på 7,64 sek, vilket var personligt rekord. Tyvärr var det 1/100 från att få springa finalen.

Emma Jansson satte ett prydligt personligt rekord med fyra tiondelars sekund på 200m. Det nya rekordet lyder 24.72 sek. Trots att hon hade silats att springa på den innersta banan, som normalt brukar vara en nackdel p.g.a. av att kurvorna är så snäva.

Max Andersson hade två långa tramp som inledning och ett säkerhetshopp på 7,01. Dessvärre räckte det inte för att få de tre sista försöken, vilket kändes extra surt då Max visade på så pass god form att han hade kunnat vara med i medaljstriden. Men, det kommer ett utomhus-SM senare i år också.

Fd DSA-are levererar
Rasmus Carlsson (stavhopp) och Jonathan Holm (60m häck) två fd DSA-are tog sina första senior SM guld. Hatten av för deras prestationer.

Faluns friidrottsmiljön hade även fler fina placeringar form av:
Falu IK och FIGs Ragnar Carlsson som tog 4e platsen i en mycket hård vikttävling med ett fint personligt rekord på 19,79m.

FIGs Simon Thor blev 8a i staven på 4,70m, vilket är i trakterna av hans personligarekord. Simon är en duktig mångkampare också, vid mångkamps-SM tog han en silverpeng i 19 års klassen. Endast slagen av träningskollegan Gustav Magnusson.

IJSM 24-25 februari
Ett gäng DSA-are åkte till Uppsala för att tävla vid junior-SM. Vi höll koll på: Grete Ahlberg (viktkastning), Sara Lennman (kula), Emma Jansson (60m och 200m), Henning André (längd och tresteg), Emilia Karlsson (60m häck), Anna Lennman (längd), Andreas Gustafsson (60m, längd, stav och 60m häck), Nicklas Karlsson (längd, stav och 60m häck).

Andreas och Nicklas hade tidigare tagit hand om guldet och silvret i M22 klassen vid mångkamps SM som avgjordes 10-11 februari.

IVM i Birmingham 1-4 mars
Odain Rose blev uttagen till IVM i 60m! Förra vintern var han med och krigade om medaljerna vid IEM då han slutade på en fin 4e plats. Endast tusendelar till medaljerna. Vi vet att Odian brukar kunna tända till när det gäller, därför höll vi tummarna för honom även vid detta globala mästerskap.

Läs Odians uttagningen på förbundets hemsida http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=21841

Kolla även in arrangörens hemsida för tävlingarna http://www.wicbirmingham2018.com/

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link