Hoppa till sidans innehåll

Dala Sports Academy Elit arbetar kontinuerligt för att vara den ledande kraft som skapar rätt förutsättningar för elitaktiva att utvecklas inom sin idrott.

Foto: SIMON HASTEGRD

DSA Elit var starkt representerade i Svenska Skidspelen

Svenska Skidspelen avgjordes i mars under perfekta vinterförhållanden på Riksskidstadion på Lugnet.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2018 11:13

Tävlingarna arrangerades i år som världscupavslutning i form av en minitour som bestod av en sprint i fristil, en masstart i klassisk stil samt en avslutande jaktstart. Dala Sports Academy Elit var starkt representerade i den svenska truppen. Totalt stod elva åkare från DSA Elit på startlinjen, varav sju stycken åkte i landslagets färger.

Den inledande sprinten blev en stor svensk framgång. Hanna Falk, aktiv på DSA Elit, vann tävlingen i vilken ytterligare två svenskor var i final (däribland Anna Dyvik som slutade fyra). Även DSAElits Maria Nordström, Maja Dahlqvist och Linn Sömskar gick vidare till kvartsfinalerna.

På herrsidan gick tre DSA Elit-åkare vidare. Karl-Johan Westberg imponerade och slutade på plats tio efter ett olyckligt fall i semifinalen. Även Calle Halfvarsson gick vidare till semifinal. Anton Persson som tävlade i klubbdräkt gick vidare till kvartfinalen för andra gången den här säsongen efter en stark prolog.

I den klassiska masstarten satte Calle Halfvarsson färg på herrloppet via ett starkt ryck upp i de avslutande sprintbackarna. Bara ryssen Bolshunov förmådde utmana och gå om på upploppet och Calle slutade på andra plats. I damloppet blev Anna Dyvik bästa DSA Elit-åkare på en bra 21:a plats.

Efter den avslutande jaktstarten blev Calle bästa svenske herre i totalen på en sjunde plats medan Anna Dyvik blev bästa DSA Elit-dam som 24:a, platsen före Hanna Falk.

Skribent: Mattias Nilsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link