Hoppa till sidans innehåll

Dala Sports Academy Elit arbetar kontinuerligt för att vara den ledande kraft som skapar rätt förutsättningar för elitaktiva att utvecklas inom sin idrott.

Tävlingspremiären i Bruksvallarna

Den traditionsenliga tävlingspremiären genomfördes i ett vintrigt Bruksvallarna. De flesta av Dala Sports Academys skidåkare samt några av skidorienterarna stod på startlinjen.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2016 11:22

En helg som inkluderade två distanslopp med individuella starter, samt en avslutande klassisk sprint.

Helgen bjöd på många fina prestationer, såväl från de etablerade åkarna som slåss om topplaceringarna som av de åkare som är på väg uppåt. Fredagens fristilslopp bjöd bl a på en pallplats för Hanna Falk som slutade tvåa i en tight duell om segern. Imponerande topp-5 placeringar levererades också av Anna Dyvik som blev femma bland damerna och av Karl-Johan Westberg som blev fyra bland herrarna.

I lördagens klassiska distanslopp blev Akira Lenting snabbaste DSA-åkare bland herrarna med en fjärdeplats, medan Maja Dahlqvist blev snabbaste dam med en sjundeplats. Junioren Jonas Eriksson som smugit sig in bland seniorerna på DSA knep en andraplats i H17-20.

Söndagens sprinttävlingar avrundade helgen på ett fint sätt då Hanna Falk knep segern i damloppet och Calle Halfvarsson vann bland herrarna. Hanna fick sällskap på pallen av Maja Dahlqvist som slutade trea.

På måndagen presenterade Svenska Skidförbundet den trupp som skall representera Sverige vid helgens världscupspremiär i finska Ruka. Sex stycken åkare från DSA kommer att stå på startlinjen i svensk dräkt: Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Linn Sömskar, Jennie Öberg, Simon Andersson och Calle Halfvarsson. I tillägg kommer Akira Lenting vara på plats för att representera Japan.

På hemmaplan i Sverige sker i helgen premiären för den nationella cupen på Idre Fjäll. Det känns lite som hemmaplan att tävla på Idre Fjäll där vi bedriver en stor del av vår lägerverksamhet, så vi ser med tillförsikt fram emot helgens drabbningar!

Text: Mattias Nilsson, elitidrottstränare

 

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mattias Nilsson
Elitidrottstränare
skidor

070-289 77 84
This is a mailto link

Kontaktperson

Annika Zell
Elitidrottstränare
skidor / skid-O

072-560 64 38
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link