Hoppa till sidans innehåll

Dala Sports Academy Elit arbetar kontinuerligt för att vara den ledande kraft som skapar rätt förutsättningar för elitaktiva att utvecklas inom sin idrott.

Martin Hammarberg

Vår och sommar som nu har blivit höst / skid-O

DSAs skid-orienterare, 8 till antal, är alla med i en landslagsgrupp, A- eller U-lag, inför kommande säsong. Vi i DSA har från hösten två nya duktiga och hungriga åkare i gruppen (Hanna Eriksson och Sixten Walheim), jättekul. Samtidigt har två av våra etablerade åkare flyttat från Falun och tackat för sig i DSA-regi (Peter Arnesson och Andreas Holmberg).
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:40

Då flera av skid-orienterarna också springer en hel del orientering så har närvaron på DSAs skidträningar varit sparsam under våren/sommaren. Nu när hösten är här ökar trycket och fokuseringen hos de aktiva.

Vecka 37 var vi i Västerås på läger där fokus var rullskidorientering. Tre fartpass med karta och övriga pass rullskidor eller löpning i lugnt tempo. Från slutet av augusti till mitten av oktober arrangeras en grenspecifikt träning per vecka.

Kommande vinter ligger mycket fokus på världscupen, som startar i finska Ylläs den 26 november och avslutas med ett EM i Österrike, 29 februari till 7 mars.

Erik Rost är titelförsvarer på EMs långdistans och sprint-stafett. Tove Alexandersson har två och Hana Hancikova ett EM-silver att försvara på kommande mästerskap.

Text: Annika Zell, elitidrottstränare skid_O


Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Annika Zell
Elitidrottstränare
skidor / skid-O

072-560 64 38
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link